Nieuw Fonds voor fotografen: The Arts & Science of StorytellingMooie schenking aan FOTODOK voor verbinden van wetenschappers en fotografen

FOTODOK ontvangt € 27.500 van Femke Lutgerink en Tom Würdinger voor een speciaal fonds om jaarlijks documentaire (foto)opdrachten te initiëren op het snijvlak van kunst en wetenschap en aandacht te genereren voor de resultaten van deze opdrachten. Hiermee slaat het fonds een brug tussen de (werk)praktijken van de schenkers, namelijk de kunsten en de wetenschap.
 
Femke Lutgerink richtte samen met fotograaf Rob Hornstra in 2008 FOTODOK op. Haar echtgenoot Tom Würdinger is professor bij het VUmc waar hij onderzoek doet naar kanker. Lutgerink nam op 17 maart officieel afscheid van FOTODOK en maakte daar deze donatie en oprichting van het nieuwe The Arts & Science of Storytelling fonds bekend.
 
Samen zijn Lutgerink en Würdinger ervan overtuigd dat de dialoog tussen kunst en wetenschap noodzakelijk is en deze samenwerking de potentie heeft om nieuwe inzichten te creëren. In zowel de wetenschap als de kunsten zoeken gepassioneerde mensen naar nieuwe wegen om naar de wereld te kijken en deze te verbeteren. FOTODOK deelt deze visie en gelooft dat wetenschappers baat kunnen hebben bij de verbeelding van beeldmakers.
 
The Arts & Science of Storytelling
Daarom richten ze het nieuwe The Arts & Science of Storytelling fonds op dat de komende jaren samen met FOTODOK verschillende opdrachten gaat verstrekken aan beeldmakers. Of het nu gaat om nieuwe methoden om kanker te detecteren, nieuwe manieren om de natuur te benaderen of discriminatie op de werkvloer aan het licht te brengen. Met het nieuwe fonds willen de schenkers belangrijke sociaal maatschappelijke en wetenschappelijke verhalen visualiseren, waardoor een breed publiek kennismaakt met ontwikkelingen die iedereen aangaan. De schenkers zetten zich zo in om de dialoog tussen wetenschap en kunst tot stand te laten komen. Op 17 mei 2017 maakt FOTODOK de eerste opdracht bekend.
 
Voor meer informatie hou onze nieuwsbrief en Facebook in de gaten of mail naar femkerotteveel@fotodok.org o.v.v.The Arts & Science of Storytelling
 
Fotocredit: Reiner Riedler, The Lifesaving Machines, was een onderdeel van de tentoonstelling (Re)Inventing Nature (februari t/m april 2017)

VERDIEPING

ARCHIEF