Meekijken over de schouder van.. 2009Raimond Wouda

Meekijken over de schouder van.. is een programmaonderdeel van FOTODOK dat in 2009 is ontwikkeld om een groot publiek inzicht te geven in de onderzoekspraktijk van gerenommeerde fotografen. Als eerste gast heeft FOTODOK Raimond Wouda uitgenodigd.

Raimond Wouda draait al jaren mee aan de top van de Nederlandse documentairefotografie. FOTODOK heeft hem leren kennen als fotograaf die altijd bezig is met onderzoek naar wat er nog meer te vinden is op zijn gebied; mede ter inspiratie voor de ontwikkeling van zijn eigen werk. Hij is kritisch en inventief in het vinden van bijzondere projecten via internationale blogs, boekensites, het bezoeken van internationale tentoonstellingen etc. Hij stelt zichzelf als fotograaf vragen, die ook anderen beter inzicht in de werking en ontwikkeling van documentairefotografie kunnen geven.

Wouda deed een jaar lang verslag van zijn ontdekkingen op het gebied van de (inter)nationale documentairefotografie. Iedereen die over zijn schouder meekijkt, maakt kennis met intrigerende boeken, mooie presentaties en bijzondere portfolio’s.

VERDIEPING

ARCHIEF