FOTODOK Masterclass vanaf 21 maartMe & My Subject: How To Become Engaged In Photography

OPROEP: MASTERCLASS ZOEKT GESCHIKTE KANDIDATEN

 

Vanaf 21 maart start de masterclass Me & My Subject: How To Become Engaged In Photography. De masterclass wordt georganiseerd in het kader van de lopende tentoonstelling ‘Do You Hear Me? Fotograaf vertel me wie ik ben! – waarin werk te zien is van fotografen die allen een uitzonderlijke vorm van betrokkenheid hebben betoond bij hun onderwerp of zelfs nauw hebben samengewerkt met hun bij de tot standkoming van het project

 

Sta je aan het begin van je loopbaan en durf je je nek uit te steken door net als zij een dergelijke betrokkenheid te tonen? Wij helpen je dan verder om die ambities ook om te zetten naar een realiseerbaar project.

 

Dat kan bijvoorbeeld door bepaalde kwaliteiten van het subject te gebruiken (wat kunnen zij zelf betekenen om het verhaal nog beter over te brengen of invoelbaar te maken?) maar een andere mogelijkheid is om mensen uit andere disciplines in te zetten die, wederom afhankelijk van het onderwerp van je project, een aantoonbare kwaliteitsverbetering brengen voor jouw documentaire.

 

Vanaf 21 maart zal in vijf zaterdagmiddagsessies worden toegewerkt naar een ‘pitch’ van het door de jouw voorgedragen project. Deze ‘pitch’ wordt gehouden voor een groep experts op het gebied van documentairefotografie.

 

Kortom, een geweldige mogelijkheid om een documentaire project op te starten, danwel een work in progress verder te ontwikkelen! We zijn daarvoor nu op zoek naar geschikte kandidaten, vanaf derdejaars studenten tot afgestudeerden van 2010 tot heden.

 

Namens FOTODOK en de docenten Erik Vroons en Rob Wetzer nodigen we je van harte uit om een projectvoorstel in te dienen.

 

Wil je deelnemen? Stuur dan zo snel mogelijk en uiterlijk voor 24 februari a.s. een korte uitleg en motivatie van je beoogde – of inmiddels aangevangen – project (500-1000 woorden) naar erik@fotodok.org  Kort daarop zullen wij een selectie maken. Let op: Er is slechts beperkte ruimte en de eerste sessie begint al op 21 maart, dus haast is geboden!

 

Nadere informatie ten aanzien van het programma vind je in de bijlage Programma masterclass_FOTODOK

 

Heb je verdere vragen over de masterclass neem dan contact op via erik@fotodok.org

 

VERDIEPING

ARCHIEF