Volgen robots hun hart of hun hardware?Impakt Festival bij FOTODOK en Casco

Soft Machines: Where the Optimized Human Meets Artificial Empathy is een thema dat zich richt op het heden en de nabije toekomst van de relatie tussen mens en machine. Computers en robots vormen zich steeds meer naar ethische en emotionele belangen, terwijl onze gevoelswereld in toenemende mate wordt ingegeven door de dagelijkse en intieme omgang met technologie. Het festivalprogramma is samengesteld door een team van vier Amerikaanse curatoren: A.E. Benenson, Ken Farmer, Dr. Leah Kelly en Noah Hutton.

 

Naast het thematische programma Soft Machines, biedt het Panorama Programma jaarlijks een dynamisch overzicht van de meest opvallende korte films, jong talent, off-stream producties en hoogtepunten uit internationale festivals en biënnales.

 

Officiële Opening Impakt Festival 2014
Woensdag 29 oktober opent het festival om 17:00 uur met de Soft Machines tentoonstelling met de titel: ‘!?’ in de ruimte van FOTODOK en Casco daarna gaat de opening door in Theater Kikker met een performance door Michael Bell-Smith en een keynote van cyber-punk auteur Bruce Sterling.

Meer informatie over de opening, de andere locaties van het Impakt Festival en het programma vind je op de website: http://impakt.nl/festival/