Verzamelplaatsverhalen uit het Utrechtse landschap

In Verzamelplaats ontmoeten groene vergezichten, stadslandschappen en hun inwoners elkaar om een rijk geschakeerd beeld te schetsen van Utrecht en haar omgeving. Van veranderende en verdwijnende stadsbeelden, letterlijke en figuurlijke rafelranden van de stad, relaties tussen natuur en cultuur tot willekeurige maar bijzondere ontmoetingen op straat die leiden tot intense één op één projecten. Ruig zwart-wit, stemmig kleur, groot en kleinbeeld in Verzamelplaats kom het allemaal samen.

De verrassende en verschillende verhalen zijn vastgelegd door professionele fotografen, studenten en amateurs. Verzamelplaats laat zien dat documentairefotografie een krachtig medium is om met nieuwe ogen naar een bekende omgeving te kijken en tegelijkertijd te raken aan grotere thema’s.

Met werk van: Milou Abel, Janneke Aronson, Lion van den Brand, Wout Berger, Annette Behrens, Maria Dabrowski, Susanne van Gilsing, Martijn van de Griendt, Herman Kraaijkamp, Martin Luijendijk, Yvon van Megen, Niels Moolenaar, Kiri Pruntel, Lotte Sprengers, Ton Verweij en WassinkLundgren.