Off the Grid #2Justine Kurland, Corine Vermeulen, Bertus Gerssen

FOTODOK en Het Nutshuis presenteren een dubbel-tentoonstelling met werk van Lucas Foglia, Bertus Gerssen, Justine Kurland, Pavel Prokopchik en Corine Vermeulen.

Bewuster leven, nadenken over je ‘carbon-footprint’, zelfvoorzienend zijn: het is een trend. Toch gooit slechts een enkeling zijn leven drastisch om. In Off The Grid zien we keuzes voor een leefwijze  die afwijkt van dat wat we gewend zijn. Van radicaal zelfvoorzienend tot meer pragmatisch, zoekend naar harmonie met de natuur. Hoewel de beeldvorming over deze leefstijlen neigt naar idylle en romantiek laat Off The Grid zien dat de werkelijkheid ook grillig en niet altijd vrijwillig gekozen is.

Off the Grid #2

Justine Kurland reist langs de laatste communes van Amerika. De groepsportretten die ze daar maakte, combineert ze met fragmenten over de eenzaamheid van haar reizende bestaan en de donkere gedachten die dat soms met zich meebrengt. Corine Vermeulen laat zien hoe in de vergane stedelijke glorie van Detroit de natuur langzaam weer aan terrein wint en  haar bewoners al dan niet noodgedwongen terugvallen op alternatieve leefstijlen. Bertus Gerssen brengt met zijn werk Nederland de tentoonstelling binnen. Hoewel onze samenleving aardig (vol)gepland en gereguleerd is, zoeken ook hier mensen naar mogelijkheden om daar hun eigen draai aan te geven.

Gedurende Off The Grid organiseren FOTODOK en het Nutshuis onder andere een filmprogramma en een debat. Voor meer informatie houd websites en nieuwsbrieven in de gaten: FOTODOK / Nutshuis

Het programma van FOTODOK wordt mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Utrecht en het Mondriaan Fonds. Deze tentoonstelling wordt mede mogelijk gemaakt door het Fentener van Vlissingen Fonds, Flatland Gallery, Kf Hein Fonds, van der Linde en stichting Stroom.