Objects in MirrorThe Imagination of the American Landscape

De roadmovie Easy Rider, Yellowstone National Park, Route 66, Stephen Shores Uncommon Places of David Lynch’ Twin Peaks; willekeurige namen en plekken die direct tot de verbeelding spreken. In Objects in Mirror wordt duidelijk hoezeer het Amerikaanse landschap doorgedrongen is tot ons dagelijks leven: in films, in reclames, in boeken, in muziek. Feit en fictie raken met elkaar vermengd in een landschap dat zich goed laat lezen door een kader, of het nu een autoraam is of een televisiescherm. Met beeldend werk en teksten, maar ook met posters, reproducties, facsimile’s, schilderijen en andere objecten, neemt Gremmen ons mee op reis door zijn verbeelding van het Amerikaanse landschap.

Objects in Mirror laat werk zien van Marie-José Jongerius, Venturi Scott Brown Associates, Harmen Liemburg, Helmut Smits, Elian Somers en anderen. Bij de tentoonstelling verschijnt een publicatie met bijdragen van onder andere Rixt Bosma, André Waardenburg, Caroline von Courten en Raymond Frenken.

FOTODOK presenteert de tentoonstelling Objects in Mirror in Centraal Museum Studio aan de Agnietenstraat 2 in Utrecht (tegenover Centraal Museum).