James & Other ApesJames Mollison

FOTODOK presenteert in samenwerking met Flatland Gallery de Engelse fotograaf James Mollison. Flatland laat diverse projecten van Mollison in de galerie zien, terwijl FOTODOK zich richt op de openbare ruimte.

In de stad Utrecht zullen vanaf 7 maart overal portretten van apen opduiken die afkomstig zijn uit Mollisons project James & Other Apes. Mollison fotografeerde in opvanghuizen op verschillende plekken in de wereld apen die het slachtoffer werden van vleeshandel en illegale dierenhandel. Deze bedreigde dieren worden door Mollison neergezet als individuen met een eigen karakter en identiteit. Het is Mollison’s bedoeling om ons na te laten denken over onze houding ten aanzien van de dierenwereld. En hij stelt vragen over identiteit aan de orde.

 

Naast apenportretten die op posters door de stad worden verspreid, is FOTODOK de eerste organisatie die een digitale tentoonstelling op Hyves en andere virtuele netwerken samenstelt. Daarmee krijgt iedereen de mogelijkheid om vrienden te worden met zijn of haar favoriete aap.