Dream CityAnoek Steketee

De Vrijstaat en FOTODOK presenteren Dream City

Mocht je Dream City van Anoek Steketee en Eefje Blankevoort vorige zomer  in het Nederlands Fotomuseum hebben gemist, niet getreurd! FOTODOK presenteert de gelauwerde tentoonstelling (uitgeroepen tot een van de beste van 2011 door Volkskrant recensent Merel Bem) vanaf 2 september in een speciale editie bij de Vrijstaat in Leidsche Rijn.

De lichtjes, het kleurrijke snoepgoed, de vrolijke muziek, de spannende attracties: De wereld van het pretpark spreekt tot de verbeelding of het nu de Efteling in Nederland is, of Dream City in Irak. Voor Dream City reisden fotografe Anoek Steketee en journaliste Eefje Blankevoort de hele wereld over om foto’s en verhalen te maken over pretparken. De reis bracht hen naar Rwanda, Turkmenistan, de Verenigde Staten, China, Indonesië, Libanon, Israël en de Palestijnse Gebieden, Colombia en Irak.

De landen die in Dream City voorkomen zijn allemaal heel verschillend. In het ene land is armoede, in het andere land heeft een oorlog veel schade aangericht. Het ene land is groot, het andere klein. Maar in alle landen vind je een pretpark. En hoewel elk land anders is, blijken alle pretparken op elkaar te lijken. Elk pretpark heeft vrolijke lichtjes, een sprookjesachtig decor en perfect onderhouden tuinen. En overal bezoeken de mensen het pretpark om even weg te zijn van het leven van alledag, van alle problemen en dagelijkse beslommeringen. Kom kijken en ontdek wat de favoriete attractie is van Zahra uit Libanon! Of leer waarom de kinderen van Adel uit Irak nog nooit in een pretpark zijn geweest.

FOTODOK en de Vrijstaat hebben de handen in een geslagen voor deze speciale editie voor een jong publiek. Naast de tentoonstelling zijn er workshops en interactieve activiteiten rondom het thema pretpark.

Tijdens het Uitfeest (zondag 2 september) is er een speciale editie voor een jong publiek met workshops en interactieve activiteiten rond het thema Pretpark!