Robert Knoth en Antoinette de JongTalk show #1

FOTODOK en Humanity House presenteren een reeks talk shows met documentairemakers Jan Banning, Carl de Keyzer, Robert Knoth & Antoinette de Jong, Jan-Joseph Stok en Dirk-Jan Visser onder leiding van schrijver Eefje Blankevoort. De eerste talkshow met Robert Knoth en Antoinette de Jong zal plaatsvinden op woensdag 21 november in het Humanity House in Den Haag.

Tijdens de talk show zullen de gasten aan de hand van beeldmateriaal vertellen over hun denk- , ziens- en werkwijze. Waarom maken ze hun verhalen? Wat inspireert hen? Hoe begint een project en regel je de financiering? Op welke manier ga je om met je onderwerp? En hoe zorg je voor de grootst mogelijke impact?

Tijdens de talkshow zullen de gasten aan de hand van beeldmateriaal vertellen over hun denk- , ziens- en werkwijze. Waarom maken ze hun verhalen? Wat inspireert hen? Hoe begint een project en regel je de financiering? Op welke manier ga je om met je onderwerp? En hoe zorg je voor de grootst mogelijke impact? Ook vertellen zij over de dilemma’s en kansen die het veranderend werkveld met zich meebrengt.

FOTODOK en Humanity House – i.s.m gast-curator Jenny Smets – hebben elkaar gevonden in de interesse voor het vertellen van maatschappelijk urgente, vaak onderbelichte verhalen. Door middel van documentaire verhalen van betrokken en eigenzinnige makers laten zij mensen op een andere manier naar de wereld kijken.

De talkshows zijn onderdeel van FOTODOKs jaarlijkse programmaonderdeel Meekijken over de schouder van.. waarin fotografieprofessionals een kijkje in hun keuken geven door middel van tekst, beeld, publicatie en tentoonstelling. Dit jaar zijn de spotlights gericht op de documentairemakers Jan Banning, Carl de Keyzer, Robert Knoth & Antoinette de Jong, Jan-Joseph Stok en Dirk-Jan Visser. Zij vinden hun verhalen in alle uithoeken van de wereld en tonen in hun werk een flinke dosis maatschappelijke betrokkenheid. Voor Meekijken.. worden zij geïnterviewd door schrijver Eefje Blankevoort. Zij presenteert ook  de talk shows die afwisselend zullen plaatsvinden in het Humanity House in Den Haag en FOTODOK in Utrecht.