PresentatievormenMasterclass

Van (foto)project naar presentatie

Zaterdag 22 oktober 2011, 11-15 uur

Met:
Hans Gremmen – grafisch ontwerper en mede-oprichter Fw:
Cecilia Hendrikx – (tentoonstellings)ontwerper, SuopuLab en mede-oprichter Pink Pony Express
Suze May Sho – kunstenaarscollectief en oprichter van de experimentele tentoonstellingsruimte Probe, Arnhem

FOTODOK organiseert in het kader van Meekijken over de schouder van..  ontwerper Hans Gremmen een masterclass voor vierde jaars studenten fotografie.

De masterclass gaat over het vertalen van een (foto)project naar een presentatie, een opgave waar jullie allemaal voor staan met het afstuderen in zicht. Je werkt al maanden, soms langer aan een project en naast de beelden die dit oplevert moet er nagedacht worden over het verhaal dat je daarmee wilt vertellen. Wie wil je bereiken en in welk medium. Wordt het een boek, een tentoonstelling, een online presentatie, of allemaal tegelijkertijd? En werk je daarin samen of alleen? Kortom, hoe maak je de vertaalslag van je beelden naar een presentatie? Hoe zorg je dat je ideeën effectief uitgevoerd worden, zonder hun poëzie te verliezen?

 

De drie gasten in deze masterclass hebben allemaal vanuit verschillende perspectieven te maken met vertaalslagen van beelden naar presentatie, van het maken van boeken tot en met tentoonstellingen en andere presentatievormen. Sla je slag en breng je werk mee om met de Hans Gremmen, Cecilia Hendrikx en Suze May Sho van gedachten te wisselen over jouw werk, hun werk en dat van anderen. Wie weet kom je thuis met het beste idee van de wereld voor jouw eindpresentatie.

De masterclass begint met een korte introductie van de gasten. Daarna worden alle deelnemers opgedeeld in groepen om aan de hand van meegebracht werk van gedachten te wisselen. Aan het einde van de masterclass zullen de gasten kort reflecteren op wat ze gezien hebben en aan de hand daarvan nog enkele tips uitdelen.