Openingsprogramma Do You Hear Me? Julian Germainmet Julian Germain - Laia Abril - Lucia Nimcova - Simone Engelen en ED

Zaterdag 21 februari trappen we om 14.00 uur Do You Hear Me? af met fotograaf Julian Germain en beeldcollectief ED in gesprek met makers Laia Abril, Simone Engelen en Lucia Nimcova.

 

Germain zal vertellen over de bijzondere – maar ook verschillende samenwerkingen met zijn onderwerpen. Van zijn relatie met Charlie Snelling in het kleurige huisje uit ‘For Every Minute You Are Angry…’ – Germain’s ‘tegengif voor het moderne leven’ – tot de straatjeugd uit Belo Horizonte in Brazilië, die in ‘No Olho da Rua’ al twaalf jaar lang over hun leven vertellen door zelf de camera te hanteren.

 

 

octagon

 

Beeldcollectief ED presenteert de Octagon Manual, die samen met de Octagon website voorkwam uit een jaar lang Meekijken over de Schouder.. voor FOTODOK. Met input van Fred Ritchin, auteur van Bending the Frame, ontwikkelde zij een methode om op een nieuwe en veelzijdige manier naar documentairefotografie te kijken. Zij geven een korte uitleg over hoe je hier mee aan de slag kunt gaan in je eigen praktijk én beeldgerichte/dichte leven. Vervolgens gaan zij in gesprek met Laia Abril, Simone Engelen en Lucia Nimcova aan de hand van acht begrippen die ED gebruikt als filters om naar documentaire praktijken te kijken, namelijk ‘beauty, collectivity, ethics, immediacy, presence, process, realness, use’.

 

Kom deze middag van 14-17 uur genieten van de fijne verhalenverteller Julian Germain en laat je inspireren door de zienswijze van ED en de fotografen uit Do You Hear Me? Aansluitend zal om 17.15 uur de tentoonstelling worden geopend onder het genot van een hapje en een drankje.

 

Reserveer hier je plek!