Lezing Donald WeberLezing & gesprek met Rob Hornstra

Donald Weber is vrijdag 30 januari a.s. te gast bij FOTODOK en het UCK en zal deze avond twee nieuwe projecten presenteren: Barricade en War Sand.

Barricade – gemaakt in samenwerking met de Oekraïense fotograaf Arthur Bondar – gaat over de recente Euromaidan-revolutie (November 2013). War Sand is een groots opgezet onderzoek naar overblijfselen van de oorlog op de stranden van Normandië. Geologie en geschiedenis zijn verenigd in het zand van de historische kustlijn.

Na afloop gaat hij in gesprek met Rob Hornstra. Zij ontmoetten elkaar voor het eerst in 2012 tijdens de World Press Photo-uitreiking, waar ze dat jaar beiden in de prijzen vielen. Ze vonden elkaar in hun onconventionele denkwijze over hun professie, het werkveld en in hun creatieve oplossingen voor de financiering van langlopende projecten.

Hun workshops over ‘independent storytelling’ – die ze individueel, maar soms samen geven – zijn razend populair onder startende fotografen. Deze avond gaan ze hierover met elkaar en het publiek in gesprek. Kortom, een avond boordevol verhalen en fotografie, over individualiteit versus samenwerking, over vastigheid versus onafhankelijkheid en nog veel meer.
Reserveren voor deze avond is verplicht en kan via de knop ‘bestellen’ in de kolom hiernaast. Wanneer je een kaart koopt met studentenkorting, vragen wij je je studentenkaart mee te nemen en deze te laten zien bij binnenkomst.

De lezing is Engelstalig.