Jan BanningTalk Show #3

Op woensdag 6 februari zal de derde talkshow plaatsvinden in het Humanity House in Den Haag, deze keer is Jan Banning te gast. Jan Banning bereist als fotograaf de hele wereld – van Indonesië tot Oeganda, van Colombia tot de Verenigde Staten. Hij zal onder andere vertellen over het veranderende werkveld, experimenteren en het bankroet van de fotojournalistiek.
Tijdens de talk show zullen de gasten aan de hand van beeldmateriaal vertellen over hun denk- , ziens- en werkwijze. Waarom maken ze hun verhalen? Wat inspireert hen? Hoe begint een project en regel je de financiering? Op welke manier ga je om met je onderwerp? En hoe zorg je voor de grootst mogelijke impact?

FOTODOK en Humanity House – i.s.m gast-curator Jenny Smets – hebben elkaar gevonden in de interesse voor het vertellen van maatschappelijk urgente, vaak onderbelichte verhalen. Door middel van documentaire verhalen van betrokken en eigenzinnige makers laten zij mensen op een andere manier naar de wereld kijken.

De talk shows zijn onderdeel van FOTODOKs jaarlijkse programmaonderdeel Meekijken over de schouder van.. waarin fotografieprofessionals een kijkje in hun keuken geven door middel van tekst, beeld, publicatie en tentoonstelling. Dit jaar zijn de spotlights gericht op de documentairemakers Jan Banning, Carl de Keyzer, Robert Knoth & Antoinette de Jong, Jan-Joseph Stok en Dirk-Jan Visser. Zij vinden hun verhalen in alle uithoeken van de wereld en tonen in hun werk een flinke dosis maatschappelijke betrokkenheid. Voor Meekijken.. worden zij geïnterviewd door schrijver Eefje Blankevoort. Zij presenteert ook  de talk shows die afwisselend zullen plaatsvinden in het Humanity House in Den Haag en FOTODOK in Utrecht.