Gregory Halpern en Theo BaartLezing

Op 10 mei geven Transitions fotografen Gregory Halpern (USA) en Theo Baart (NL) een lezing over hun werk en hun fascinatie voor maatschappelijke en stedelijke vraagstukken.

De Amerikaan Halpern kreeg recent veel aandacht voor zijn project A, waarin hij op poëtische wijze aandacht geeft aan de veerkracht en schoonheid van de zogenaamde ‘Rust Belt cities’ – voormalige grootschalige zware industriegebieden in het Midwesten en Noord-Oosten van Amerika.

Baart is in Nederland bekend als fotograaf die stedelijke ontwikkelingen observeert en visualiseert, denk aan Snelweg, Territorium en Eiland 7 en daarmee ook onder planologen, architecten en ontwikkelaars bekendheid verwierf. Halpern en Baart zijn beeldenmakers, maar vanzelfsprekend vinden zij ook in heel andere bronnen hun inspiratie, zoals filosofische, historische of activistische teksten, maar eveneens in verhalen van de mensen die zij ontmoeten tijdens hun werkproces.

Na afloop zal samen met het publiek en het ontwerperscollectief Pink Pony Express gesproken worden over hoe belangrijk deze subjectieve manier van verbeelden is, of het enige invloed kan hebben op besluitvorming en of dat voor de makers belangrijk is. Pink Pony Express verzamelt soft data, analyseert en visualiseert met als motto ‘onderzoek door te doen’ .