FOTODOK BOOK CLUB #10 Donderdag 1 JUNI: Awoïska van der Molen, Peter van Agtmael en Rob van HoeselRob Hornstra interviewt Awoïska van der Molen, Rob van Hoesel en Peter van Agtmael (via Skype)

Kom donderdag 1 juni naar de 10e editie van de FOTODOK Boekenclub. Vier keer per jaar deelt fotograaf en fotoboekenliefhebber Rob Hornstra zijn passie voor fotoboeken. Per Boekenclub interviewt Hornstra drie gasten; fotografen, vormgevers en andere (fotografie)professionals, op het podium of via Skype. De besproken boeken zijn op de avond te koop, een mooie gelegenheid om ze meteen te laten signeren!

 

Awoïska van der Molen (NL) gaat met presentator Rob Hornstra in gesprek over haar nieuwe boek Blanco, opvolger van haar succesvolle eerste boek Sequester. Van der Molen werd dit jaar genomineerd voor de prestigieuze Deutsche Börse Photography Prize.

 

Via Skype gaan we in gesprek met Peter van Agtmael (USA), over zijn boek Buzzing at the Sil. Van Agtmael is lid van het prestigieuze Magnum Photo’s en werkt over de hele wereld aan onderwerpen als ras, conflict, identiteit en macht. Bussing at the Sil is het vervolg op zijn vorige en veel onderscheiden boek Disco Night Sept 11.

 

De derde gast van de avond is ontwerper en uitgever Rob van Hoesel. Met zijn in 2011 opgerichte uitgeverij The Eriskay Connection (TEC) heeft Van Hoesel een indrukkende collectie fotoboeken vormgegeven én uitgegeven. Van Hoesel doet namelijk bieden. Op de jaarlijkse Best of.. lijsten in fotoboeken-land, staan steevast een paar TEC publicaties, en een flink aantal boeken is beloond met een of meerdere prijzen. Rob Hornstra zal met Van Hoesel een aantal recent uitgegeven boeken bespreken, en aandacht besteden aan de combinatie vormgever/uitgever.

 

De besproken boeken zijn te koop en kunnen door de aanwezige makers worden gesigneerd.

 

Book Club #10

Locatie : Utrechts Archief, Hamburgerstraat 28, Utrecht
Inloop : 19:30
Start : 20:00
Einde programma : 21:30
Laatste ronde: 22:30

 

Aankomende Book Clubs:
#11 donderdag 14 september
#12 donderdag 14 december

Meer weten over de Boekenclub van 2017? Abonneer je op onze nieuwsbrief, of like onze Facebook pagina.