Exchange as Spaceeen avond over internationale uitwisselingsprojecten.

FOTODOK nodigt je uit voor een avond over de waarde van internationale uitwisselingsprojecten. Waarom is het belangrijk dat ze plaatsvinden? Wat zijn de directe en indirecte effecten op de praktijken van fotografen en (lens-based) kunstenaars? Wie initieert en faciliteert ze en hoe? Exchange as Space is een avond over internationale uitwisseling met fotografen, (lens-based) kunstenaars en de organisaties die hen ondersteunen.

FOTODOK en Casa Tres Patios, een residency en tentoonstellingsplek in Medellin (Colombia), werken sinds 2011 aan het internationale uitwisselingsproject Attitudes and Approaches in Documentary, Lens-based Practices in Colombia and the Netherlands. Na een verkenningsperiode van het curatorenteam werd besloten om de Colombiaanse kunstenaar Daniel Santiago Salguero en Nederlandse kunstenaar Anna Dasovic uit te nodigen voor uitwisselingperiode van een jaar zonder van te voren een uitkomst vast te stellen. De avond Exchange as Space is een van de afsluitende activiteiten van deze uitwisseling.

PROGRAMMA
*de avond wordt in het engels gehouden

19.30 uur – Deur open.

20.00 uur – Introductie – FOTODOK
20.10 uur – Mayke Jongsma van het Mondriaan Fonds – Waarom en hoe internationale uitwisseling te faciliteren?
20.20 uur –  Lens-based kunstenaar Juul Hondius over zijn residenties in Istanbul, Johannesburg, Parijs en Berlijn en de effecten hiervan op zijn praktijk.
20.40 uur – Fotograaf Karine Versluis vertelt over Converging Visions – een uitwisselingsproject dat door haar  en mede-fotograaf Emeka Okereke geïnitieerd werd tussen Nigeriaanse en Nederlandse fotografen David de Jong, David Galjaard and Andrea Stultiens.

21.00 uur – Pauze

21.20 uur – Thinking through Exchange, een presentatie van Anna Dasovic and Daniel Santiago Salguero over hun ervaringen met het uitwisselingsproject Attitudes and Approaches;
21.40 uur – Afsluitend gesprek over de waarde van internationale uitwisseling voor organisaties die ze initiëren en faciliteren, met C3P directeur Tony Evanko en Binna Choi, directeur van Casco, office for Art,
Design and Theory en FOTODOKs artistiek leider Femke Lutgerink.

22.00 uur – Borrel

Reserveren is verplicht.

Deze avond wordt mede mogelijk gemaakt door FotografenFederatie, Attitudes and Approaches in Documentary, Lens-based Practices in Colombia and the Netherlands wordt genereus ondersteund door Arts Collaboratory (DOEN, HIVOS and Mondriaan Fonds)