Dirk-Jan Visser & Jan-Joseph StokTalk show #2

FOTODOK en Humanity House presenteren een reeks talk shows met documentairemakers Jan Banning, Carl de Keyzer, Robert Knoth & Antoinette de Jong, Jan-Joseph Stok en Dirk-Jan Visser onder leiding van schrijver Eefje Blankevoort. De tweede talkshow met Dirk-Jan Visser en Jan-Joseph Stok zal plaatsvinden op vrijdag 18 januari bij het UCK in Utrecht.

Tijdens de talk show zullen de gasten aan de hand van beeldmateriaal vertellen over hun denk- , ziens- en werkwijze. Waarom maken ze hun verhalen? Wat inspireert hen? Hoe begint een project en regel je de financiering? Op welke manier ga je om met je onderwerp? En hoe zorg je voor de grootst mogelijke impact?

FOTODOK en Humanity House – i.s.m gast-curator Jenny Smets – hebben elkaar gevonden in de interesse voor het vertellen van maatschappelijk urgente, vaak onderbelichte verhalen. Door middel van documentaire verhalen van betrokken en eigenzinnige makers laten zij mensen op een andere manier naar de wereld kijken.

De talk shows zijn onderdeel van FOTODOKs jaarlijkse programmaonderdeel Meekijken over de schouder van.. waarin fotografieprofessionals een kijkje in hun keuken geven door middel van tekst, beeld, publicatie en tentoonstelling. Dit jaar zijn de spotlights gericht op de documentairemakers Jan Banning, Carl de Keyzer, Robert Knoth & Antoinette de Jong, Jan-Joseph Stok en Dirk-Jan Visser. Zij vinden hun verhalen in alle uithoeken van de wereld en tonen in hun werk een flinke dosis maatschappelijke betrokkenheid. Voor Meekijken.. worden zij geïnterviewd door schrijver Eefje Blankevoort. Zij presenteert ook  de talk shows die afwisselend zullen plaatsvinden in het Humanity House in Den Haag en FOTODOK in Utrecht.