De dag van de Fotografie, zondag 23 oktoberMet o.a. Henk Wildschut, Peter de Krom, Sterre Sprengers & Eva Kaldenbach

FOTODOK organiseert op zondag 23 oktober de vierde editie van de Dag van de Fotografie. Op deze dag komen fotografen en andere professionals op het gebied van fotografie bijeen om hun kennis, ervaringen en interesses te delen met jou. Te gast zijn o.a. fotograaf Henk Wildschut, Sterre Sprengers (De Correspondent), fotograaf Peter de Krom en coach Eva Kaldenbach. Ook is er een rondleiding door de FOTODOK tentoonstelling ‘Belief, on the Move.’ Kom de 23e ook en laat je inspireren door professionals uit de wereld van de fotografie.

 
De Dag van de Fotografie is een dagvullend programma van 12:30-17:00 voor iedereen met interesse in de fotografie en storytelling. Gedurende deze dag kun je deelnemen aan een divers programma met lezingen, hands-on workshops en interviews. Waar vind je de inspiratie voor een verhaal? Welke fotografische keuzes maak je om het verhaal visueel te maken? En als het verhaal is gevormd, hoe en waar presenteer je het dan?
 
Opening door Henk Wildschut
We starten de dag bij FOTODOK met een openingssessie met fotograaf Henk Wildschut die meer vertelt over zijn manier van werken. Hij wordt geïnterviewd door Sterre Sprengers van de Correspondent en presentator van De Donkere Kamer. Uiteraard ter sprake komen zijn foto’s van het vluchtelingenkamp bij Calais. Al sinds 2005 legt hij de vluchtelingensituatie in deze havenstad vast. Nu zeer actueel, maar jarenlang hadden maar weinigen interesse in dit verhaal. Hoe ga je dan toch door? Eerder dit jaar was waren diverse foto’s uit zijn Calais serie te zien in FOAM en in de tentoonstelling Belief, on the Move, is te zien hoe de bewoners van het vluchtelingenkamp hun geloof belijden.
 
Programma
Ook te gast is fotograaf Peter de Krom. Hij weet in zijn werk vaak de poëtische schoonheid van het alledaagse te vinden en legt deze met humor vast. Ontdek zijn manier van kijken. Hij won al drie Zilveren Camera’s, diverse andere prijzen en wordt met grote regelmaat gepubliceerd in Vrij Nederland en NRC Handelsblad.
Vind de rode draad in je werk, analyseer het werk van anderen en jezelf met coach Eva Kaldenbach van De Verhalenmakerij.
 
Mis ook niet de voor een rondleiding door de FOTODOK tentoonstelling ‘Belief, on the Move.’ en shop bijzondere fotoboeken in de bookshop.
Wacht niet te lang met het kopen van een kaartje. Dat kan door hier te klikken. Houd voor nieuws rondom het programma ook in de gaten via dit Facebook event.

 

Zondag 23 oktober 2016

12.30 – 17.00 uur

Start: FOTODOK, Lange Nieuwstraat 7, Utrecht

Deelname:

€40,00
€ 37,50 Studentenkorting
Aanmelden kan via de knop bestellen te drukken in de rechterkolom of door hier te klikken. Bestel snel!