Culturele Zondag 12 maart in UtrechtUitgesproken programma Culturele Zondag

FOTODOK organiseert tijdens de Culturele Zondag van 12 maart een middag met een divers programma. Er zijn van 12:00 t/m 17:00 ieder heel uur GRATIS rondleidingen door de nieuwe tentoonstelling (Re)Inventing Nature.
 
Ook vindt deze dag de aftrap plaats van Stipendium Dialoog. Voor het tweede jaar geeft FOTODOK, in samenwerking met Stichting Dialoog, een beginnend fotograaf de mogelijkheid een documentaire te maken met het thema ‘Voorbij Wij en Zij’. Hiervoor wordt € 3.000,- beschikbaar gesteld. Cleo Wächter, winnaar van vorig jaar komt vertellen over het effect en resultaat van deze prijs.
 

Programma

12:00-17:00 – Ieder heel uur GRATIS rondleidingen door de nieuwste FOTODOK tentoonstelling. Met 25% korting op de toegangsprijs; voor 3 euro is het mogelijk om de nieuwe tentoonstelling (Re)Inventing Nature te bezoeken.
 
14:00 – Aftrap Stipendium Dialoog 2017. Meer informatie over deze bijzondere kans en wat heeft de vorige winnaar er mee bereikt? Cleo Wächter, de winnaar van het Stipendium in 2016 zal een lezing houden over haar ervaring en de uitkomst van het Stipendium: een tentoonstelling, boek en publicatie in Vrij Nederland. Ze reisde liftend naar de Noordkaap om een reportage te maken over menselijk contact. Jan Jaap van Oosterzee, voorzitter van Stichting Dialoog zal vertellen over Stichting Dialoog en het belang van dit Stipendium. FOTODOK geeft toelichting met betrekking tot het thema van dit jaar: ‘Voorbij Wij en Zij’, dat ook aansluit bij het thema van de aankomende tentoonstelling in September.
 
12:00-17:00 – Werk & denk mee aan de nieuwe tentoonstelling van FOTODOK. In september presenteert FOTODOK een nieuwe tentoonstelling met de titel: ‘Voorbij Wij en Zij’. Tijdens deze Culturele Zondag vragen wij bezoekers hoe zij zich positioneren in de maatschappij. Ben jij een initiatiefnemer of afwachtend? Wacht niet af en doe gewoon mee aan dit visuele experiment!
 
12:00-17:00 – Natuurlijk is de hele dag ook de tentoonstelling (Re)Inventing Nature te bezoeken waarin internationale fotografen de veranderende relatie verkennen tussen mens, natuur en techniek.
 
Volg voor het laatste nieuws dit Facebook event.
 
http://fotodok.org/
http://stichtingdialoog.org
http://www.culturelezondagen.nl/zondag/2017/uitgesproken-utrecht