BOEKENCLUB #6 MET ROB HORNSTRA: 9 juniThomas Manneke, Arthur Bondar, Rik Suermondt, Luuk Huiskes, Crofton Black en Edmund Clarke

De eerste gasten van de aanstaande Boekenclub op donderdag 9 juni zijn bekend! Thomas Manneke (NL) en Arthur Bondar (UKR), Rik Suermondt (NL) en Luuk Huiskes (NL) en via Skype Crofton Black(UK) and Edmund Clarke(UK). Koop je kaartje op tijd, want de vorige Boekenclub was binnen geen tijd uitverkocht.

 

Boekenclub # 6 richt zich op projecten die (de identiteit van) een plek -stad, land, of regio- vast hebben gelegd. Tijd, en de veranderingen die daarin plaats vinden, spelen ook een belangrijke rol, afgezet tegen een bepaalde gebeurtenis of tijdsgewricht.

 
Gasten:
De Nederlandse fotograaf Thomas Manneke komt vertellen over zijn boek ‘Amsterdam’. Ook te gast is de van oorsprong Oekraïense fotograaf Arthur Bondar. Hij groeide als kind op naast de ‘The Zone’ om Tsjernobyl. Een gebied van 30 kilometer (282.700 hectare) rondom de in 1986 ontplofte kerncentrale. Nu dertig jaar later ging hij terug naar het gebied en bezocht hij ook het gebied binnen de zone met als eindresultaat het boek ‘Shadow of Wormwood’. Hou het event event in de gaten!

 

Programma:
8:00 – 8:05 Introductie
8:05 – 8:25 Arthur Bondar – Shadow of Wormwood
8:25 – 8:30 Verzameltip
8:30 – 8:50 Thomas Manneke – Amsterdam
9:50 – 9:00 Van Eigen Bodem: Stadsgezichten, Utrecht in transitie (Rik Suermondt (editor) en Luuk Huiskes (Stedelijke Fotografie Utrecht)
9:00 – 9:20 Crofton Black and Edmund Clarke – Negative Publicity: Artefacts of Extraordinary Rendition. (Skype)
9:20 – 9:25 Crowdfunding: Stray Dogs
9:25 – 9:30 Afsluiting

 
Over de Boekenclub:
Vier keer per jaar organiseert FOTODOK de FOTODOK Boekenclub. Een avond waarin fotograaf Rob Hornstra zijn passie deelt voor fotoboeken.

 
Er worden per Boekenclub altijd drie fotoboeken besproken met makers, vormgevers en andere (fotografie)professionals, live of per Skype. Ook zijn de fotoboeken tijdens de Boekenclub te koop (en kunnen gesigneerd worden!). Er is altijd een koppeling met de tentoonstellingen van FOTODOK.

 
De FOTODOK Boekenclub begint altijd stipt om 20.00 uur in het Utrechts Archief, Hamburgerstraat 28, aan de overkant van FOTODOK. De speciale gasten worden bekend gemaakt in dit event en op onze website www.fotodok.org

Inloop : 19:30
Start : 20:00

 
Let op, kaartverkoop vooraf is verplicht.

 
Overige data Boekenclub 2016:
Donderdag 6 oktober FOTODOK Boekenclub
Woensdag 14 december FOTODOK Boekenclub