Converging Visions #1Lagos, Nigeria

In juni vertrekken de vier Nederlandse fotografen Andrea Stultiens, David Galjaard, David de Jong en Karine Versluis voor drie weken naar Lagos (Nigeria) in het kader van het uitwisselingsproject Converging Visions. Ze gaan in Lagos met een eigen project aan de slag in samenwerking met Nigeriaanse fotografen Abraham Oghobese, Chidinma Nnorom, Adolphus Opara en Emeka Okereke, één van de iniatiefnemers van het project. Zij zijn verbonden aan de Nigeriaanse stichting Invisible Borders, Trans African Photography Initiative.

invisible_borders

Stultiens zal cultuurpodia in Lagos fotograferen en de verschillende soorten publiek die deze podia trekken. De Jong neemt de wisselwerking tussen architectuur en menselijk gedrag onder de loep. Galjaard zal de weg van het afval in Lagos volgen en Versluis heeft haar blik gericht op de nieuwste inwoners van Lagos die deelnemen aan de ontwikkelingen van één van de snelst groeiende steden van de wereld.

Converging Visions is een uitwisselingsproject met als doel Nederlandse en Nigeriaanse documentaire fotografen met elkaar in dialoog te laten gaan en hen op deze manier anders naar hun eigen maatschappelijke en politieke situaties en beroepspraktijken te laten kijken. Ook bouwen de fotografen op deze manier aan een groter cultureel en internationaal netwerk. Tijdens het bezoek aan Lagos zullen de fotografen een lezing geven in het Centre of Contemporary Arts. Eind 2012 komen de vier Nigeriaanse fotografen naar Nederland voor deel 2 van Converging Visions.

Converging Visions is ontwikkeld door Emeka Okereke (Nigeriaanse fotograaf en artistiek leider van de Invisible Borders) en de Nederlandse fotograaf Karine Versluis en wordt ondersteund door Invisible Borders, FOTODOK en het Mondriaan Fonds.

FOTODOK geeft Converging Visions ruimte in haar programmering, in het kader van haar interesse voor, en eigen ontwikkeling van internationale uitwisseling en samenwerking. Vanaf half juni zijn de ontwikkelingen van het project hier te volgen.

INTERNATIONAL