X11 en Grafisch Lyceum Utrechtpeer-to-peer educatie

Begin 2014 heeft FOTODOK de handen ineen geslagen met het Grafisch Lyceum Utrecht en X11 school voor grafimedia. Ons eerste gezamenlijke project is het samen verder uitzetten van de jaarlijkse documentaire fotografie wedstrijd die beide scholen nu voor het derde jaar organiseren en welke inmiddels is omgedoopt tot de FOTODOK Scholieren Award.

kadir_glu_x11_460_260_c1

Derdejaars leerlingen van X11 en eerstejaars studenten van het Grafisch Lyceum werken twee maanden lang aan hun eigen documentaire fotoproject, waarbij zij door een team van professionele fotografen worden geïnspireerd en begeleid. Uiteindelijk zal een jury  uit de 400 projecten 10 genomineerden selecteren waaruit drie winnaars worden gekozen, 1 van elke school en een publieksprijs. In de loop van april zal het werk van de tien genomineerden tentoongesteld worden, houd deze website in de gaten voor de laatste informatie.

edu_glu_x11_460_309_c1

Daarnaast zullen de leerlingen en studenten van beide opleidingen bij de komende FOTODOK tentoonstellingen telkens een actieve rol krijgen. Zij denken mee over educatie, leveren een bijdrage aan de tentoonstellingen, denken mee over inrichting en bijvoorbeeld communicatie. Voor FOTODOK is deze manier van peer-to-peer educatie zeer waardevol en tegelijkertijd krijgen de leerlingen en studenten een goede impressie van het werkveld.

 

EDUCATIE