The One-Shot Projectfotograferen voor een toekomst in Irak

In de zomer van 2011 vormde deze tweet van The One-Shot Project de aanleiding voor een avontuurlijke samenwerking tussen Elsbeth Pijnappels, educator van Fotodok, en de Iraakse organisatie die fotografieworkshops verzorgt voor kinderen die in moeilijke omstandigheden leven.

IMG_3028w_460_291_c1

The One-Shot Project is een non-profit organisatie die zich richt op 2 dingen: “Giving opportunities, through vocational training, while teaching peacemaking values, which once put into practice, will create awareness and solutions for the divisions that are affecting the world today.” De workshops van 2011 en 2012 bleken een groot succes en zullen in 2013 een vervolg krijgen. Elsbeth reisde begin juni 2012 af naar Sulaymaniyah met een tas vol gedoneerde camera’s en gaf een maand lang als vrijwilliger les aan deze bijzondere kinderen voor deze bijzondere organisatie.

 

_MG_0738w_460_291_c1

The One-Shot Project is altijd op zoek naar digitale camera’s, zowel simpele compactcamera’s (min. 5 mpx)  als ook DSLR’s én geheugenkaartjes. Juist de wat oudere modellen of camera’s met een krasje op de buitenkant voldoen nog prima voor deze kinderen.

Dus … heeft u nog iets liggen in een la of op een plank? Geef die camera een tweede leven en stuur hem mee op avontuur naar Irak!

Neem contact op met educator Elsbeth Pijnappels

EDUCATIE