Alles Kids – Zondag 18 oktoberIedereen is een spion! Jij ook?

Kun jij net zo goed speuren als een geheim agent? Bedenk jij een niet te kraken wachtwoord? Ga jij heel herkenbaar of juist volkomen onherkenbaar op de foto voor onze facebookpagina? Bij FOTODOK kun je tijdens Alles Kids van Culturele Zondagen komen puzzelen, speuren als een echte spion, fotograferen en leer je ondertussen spelenderwijs wat privacy is en hoe jij je veilig kunt gedragen op internet. Dit alles in het kader van onze tentoonstellingen (No) Privacy & Kijk! Mijn Straat.

 

Kom langs en speel het grote Instagram Cliché Kwartet, ga incognito op de foto, kom lekker puzzelen met onze levensgrote fotokubussen en train ondertussen meteen je ogen met allerlei kijk- en doe opdrachtjes in de speurtocht. Iedereen mag meedoen, jong & oud! En als kers op taart hebben we ook een enorm toffe workshop Virtueel Spieken in samenwerking met SETUP! Daarover lees je hieronder meer bij het kopje over de workshop.

 

Leeftijd: de fotopuzzel van grote blokken kan al vanaf jonge leeftijd gemaakt worden. Voor de andere doe- opdrachten is het handig als je zelf kunt lezen, en het is natuurlijk altijd fijn als je vader/moeder/opa/oma/zus/neef, je kan helpen met de opdrachten!  De workshop virtueel spieken (zie hieronder) is vanaf 8 jaar en ouder en ook leuk voor je ouders en familie.

Locatie: FOTODOK, Lange Nieuwstraat 7

Tijd: Zondag 18 oktober van 12.00 tot 17.00 uur

 

Details Workshop Virtueel Spieken
Tijdens de workshop bouw je eerst een echte ‘Google Cardboard’. Dit is een Virtual Reality bril van karton waar je je eigen smartphone (of die van je ouders) in plaatst. Als je die opzet waan je je in een andere wereld. Daarna verzamel je als geheim agent beelden van mens – en dier in de (No) Privacy tentoonstelling. Dit doe je met je smartphone. Om te zorgen dat je niet gesnapt wordt, gebruik je bijvoorbeeld een boek omgebouwd tot smartphone-verberger. De app die je gebruikt om de 3D foto’s te maken is de Seene app (IphoneAndroid). Als je goede foto’s gemaakt hebt, kun je deze terugkijken in je ‘Google Cardboard’. .
Leeftijd: 8 – 14, maar ook interessant voor oudere kinderen en volwassenen.

Locatie: FOTODOK, Lange Nieuwstraat 7

Tijd: zondag 18 oktober van 12 tot 17u

Google Cardboard: 5 euro.

alleskids_beeldmerk_liggend_300dpi

 

EDUCATIE