#Social Engineering © Rein Janssen

Social engineering| De kunst en wetenschap om mensen te laten doen wat jij wilt. Een hackmethode die op basis van psychologie, en enkel door communicatie tussen aanvaller en slachtoffer, mensen kneedt en manipuleert zodat ze onbedoeld bijdragen aan een grotere aanval: het stelen van waardevolle informatie. De social engineer maakt gebruik van de zwakste schakel in de beveiligingsketen: de mens. Hij zaait en oogst geduldig.

 

Een oplossing tegen social engineering is om het beveiligingsbewustzijn (awareness) te versterken. Het beseffen hoe kwetsbaar je als mens kunt zijn, dat twijfel goed is en dat het uitspreken van die twijfel kan voorkomen dat je valt voor de listen van een social engineer.

 
Valstrikken op het internet, bijna iedereen trapt er in zijn leven wel een keer in! In het kader van de tentoonstelling (No) Privacy maakt fotograaf Rein Janssen een fotoserie over internetgevaren die jouw privacy overschrijden. Wekelijks zal Rein Janssen een foto op FOTODOKs Instagram delen. #Social Engineering is de vierde foto uit deze reeks.

 

Janssens werk wordt mogelijk gemaakt door AWAREWAYS opgericht door onder meer sociaal psycholoog en ondernemer Maarten Timmerman. Janssen en Timmerman willen ons bewuster maken van de betekenis en werking van privacyschenders die altijd op de loer liggen.

 

Volg de foto’s van Rein Janssen op Instagram! Ga hiervoor naar: www.instagram.com/fotodok_org.