A Scripted Life #5

Simone Engelen & Monique Engelen

 

Binnen het project ‘A Scripted Life’ bepalen schrijvers, acteurs, fotografen, kunstenaars, psychologen en anderen de identiteit van de jonge fotografe. Engelen: ‘Op die dag mag de scriptwriter bepalen wie ik ben, hoe ik me gedraag en wat ik doe. Kan diegene in één dag een transformatie in mijn leven teweegbrengen? En wie ben ik dan, aan het eind van hun dag?’

 

Script #5 is afkomstig van een dierbare heel dichtbij. Moeder Monique stuurt Simone op een trip down memory lane… en laat haar zowel fysiek als figuurlijk overbodige ballast loslaten:

“Ook ga je een gesprek aan met iemand en biedt je verontschuldiging aan voor iets wat je gedaan hebt en waar je tot op de dag van vandaag spijt van hebt. Net als bij wilgen neem je afscheid van het oude om plek te maken voor het nieuwe.”

 

“ik kan het gezicht van de juf nog zo uittekenen “Wat doet de surprise van Marcel in de prullenbak, Simone Engelen? Ben je nou helemaal besodemieterd?” Zoveel jaren later kan ik nog steeds niet geloven dat ik me zo door m’n klasgenoten heb laten leiden, dat we als kinderen soms zo ongelofelijk gemeen kunnen doen. Mijn moeder wist hoeveel moeite ik nog steeds heb met deze herinnering.”