A Scripted Life #3

Simone Engelen & Jan Hoek

 

Binnen het project ‘A Scripted Life’ bepalen schrijvers, acteurs, fotografen, kunstenaars, psychologen en anderen de identiteit van de jonge fotografe. Engelen: ‘Op die dag mag de scriptwriter bepalen wie ik ben, hoe ik me gedraag en wat ik doe. Kan diegene in één dag een transformatie in mijn leven teweegbrengen? En wie ben ik dan, aan het eind van hun dag?’

 

Fotograaf Jan Hoek stuurde Simone op een experiment wat hij graag zelf had willen uitvoeren. Een klein tipje van de sluier:

 

“9:00

Je staat op, eet, douchet en doet al die dingen die je normaal ook doet als je opstaat. Je hoeft ook niks speciaals aan te trekken. Het is wel handig om krentenbollen mee te nemen voor als je honger hebt.

 

10:30
Werk begint. Je gaat op zoek naar iemand die in je straat woont, een buurman of buurvrouw, maar wel eentje waar je niet toevallig al vrienden mee bent. Je mag deze persoon ook al eerder benaderd hebben voor deze dag.
Aan deze persoon vertel je dat je vandaag iemand gaat fotograferen, maar nog geen outfit voor deze persoon hebt. Samen gaan jullie door de kledingkast van de buurman of buurvrouw door en gaan jullie op zoek naar de meest bijzondere outfit die je mag lenen voor de shoot van vandaag. Het liefst een outfit met een verhaal. Mocht de outfit vrij klein van maat zijn, dan zoeken jullie samen ook nog een tweede keus-outfit uit die iedereen past.”

 

Het hele script en Simone’s realisatie: