#Phishing ©Rein Janssen

Phishing |fisjing| – is een vorm van internetfraude. Met behulp van psychologische principes zoals (te) mooie beloftes, autoriteit en urgentie wordt gevoelige informatie zoals wachtwoorden en bankgegevens heimelijk ontfutseld. De crimineel doet zich in een bericht (email, sms, twitter, etc.) voor als een betrouwbare bron en lokt slachtoffers naar een nepwebsite om ze daar, nietsvermoedend, te laten inloggen met hun wachtwoord of hun creditcardnummer. 90% Van alle cyberattacks begint met phishing.

 

Valstrikken op het internet, bijna iedereen trapt er in zijn leven wel een keer in! In het kader van de tentoonstelling (No) Privacy maakt fotograaf Rein Janssen een fotoserie over internetgevaren die jouw privacy overschrijden. Wekelijks zal Rein Janssen een foto op FOTODOKs Instagram delen. Phishing is de eerste foto uit deze reeks.

 

Janssens werk wordt mogelijk gemaakt door AWAREWAYS opgericht door onder meer sociaal psycholoog en ondernemer Maarten Timmerman. Janssen en Timmerman willen ons bewuster maken van de betekenis en werking van privacyschenders die altijd op de loer liggen.

 

Volg de foto’s van Rein Janssen op Instagram! Ga hiervoor naar: www.instagram.com/fotodok_org.