#Incident response © Rein Janssen

Incident response| een onderling gemaakte afspraak over hoe je als organisatie adequaat moet reageren bij een datalek, een virus of een aanval van hackers. Een goede response is snel en effectief waardoor de schade beperkt kan worden en de systemen weer snel op gang kunnen komen. Dit in tegenstelling tot de natuurlijke reactie van veel mensen en organisaties: Weg kijken en doen alsof er niks gebeurd is. See no evil, hear no evil.

 

Valstrikken op het internet, bijna iedereen trapt er in zijn leven wel een keer in! In het kader van de tentoonstelling (No) Privacy maakt fotograaf Rein Janssen een fotoserie over internetgevaren die jouw privacy overschrijden. Wekelijks zal Rein Janssen een foto op FOTODOKs Instagram delen. #Incident response is de vijfde foto uit deze reeks. Volgende week zal de laatste foto verschijnen.

 

Janssens werk wordt mogelijk gemaakt door AWAREWAYS opgericht door onder meer sociaal psycholoog en ondernemer Maarten Timmerman. Janssen en Timmerman willen ons bewuster maken van de betekenis en werking van privacyschenders die altijd op de loer liggen.

 

Volg de foto’s van Rein Janssen op Instagram! Ga hiervoor naar: www.instagram.com/fotodok_org.