Educatie: Fotografie als vaardigheid

Elke dinsdagmiddag is het crea-lokaal op Daltonschool Apollo 11 het domein waar jonge fotografen in spe hun techniek en vaardigheden aanscherpen tijdens de FOTODOK workshops. Vorig jaar leerden alle kinderen van groep 5 t/m 8 de stop-motion techniek. Dit schooljaar focussen we op fotografische begrippen en techniek tijdens de remake. Standpunt, kader, licht – foto’s worden nauwkeurig geanalyseerd en vervolgens met veel plezier minutieus nagemaakt of verwerkt in een verhalende fotostrip.

 

De samenwerking tussen Apollo 11 en FOTODOK is onderdeel van Creatief Vermogen Utrecht waarbij verschillende culturele instellingen en scholen samen werken aan een open leerlijn creativiteit. Naast het ontwikkelen van lessen en een competentiemodel voor creatief vermogen werken we ook samen aan een reflectiemodel waarmee creativiteit kan worden geëvalueerd.
 

Nieuwsgierig? Een kleine sneak peek in de workshop zie je hier
 

Creatief Vermogen Utrecht en de samenwerking tussen Apollo 11 en Fotodok wordt mogelijk gemaakt door het Fonds Cultuurparticipatie en Gemeente Utrecht.