A Scripted Life #15

Simone Engelen & Enne Koens

 

Binnen het project ‘A Scripted Life’ bepalen schrijvers, acteurs, fotografen, kunstenaars, psychologen en anderen de identiteit van de jonge fotografe. Engelen: ‘Op die dag mag de scriptwriter bepalen wie ik ben, hoe ik me gedraag en wat ik doe. Kan diegene in één dag een transformatie in mijn leven teweegbrengen? En wie ben ik dan, aan het eind van hun dag?’

 

“Script 24 uur 4 jaar

Voor het uitvoeren van dit script moet je teruggaan naar je ouderlijk huis. Je hebt de medewerking van je ouders nodig. Het is de bedoeling dat je, als dat mogelijk is, gaat slapen in je kinderkamer, in je oude kinderbed. ’s Ochtends laat je je door een van ouders wekken, aankleden, je brood smeren of pap maken, diksap aanlengen (of wat jij dronk toen je 4 jaar was, dat weten ze vast nog wel). Daarna laat je je voorlezen. Tegen een uur of tien gaan jullie naar de dierentuin. Je ouders letten goed op je. Of je niet valt, bijvoorbeeld of gevaarlijke dingen doet. Als jullie oversteken pakken ze je hand vast. Ze wijzen je dingen aan en leggen je dingen uit over de dieren. Ze gedragen zich kortom alsof je nog 4 bent, ze weten vast nog wel hoe dat was.”

 

Kinderboekenschrijfster Enne Koens liet Simone weer voor 1 dag kind zijn.

 

En het was niet alleen Simone die genoot van deze dag:

 

“Lieve Moon,

Iedere keer dat ik een van de vele filmpjes van jullie kindertijd bekijk, zou ik heel even terug willen naar die tijd.
Vandaag kwam die wens uit! De hele dag was je weer vier jaar! Het was heerlijk om je wakker te maken, je te knuffelen en die dingen te doen die je vroeger zo graag deed. Een prachtige tocht langs memory lane. Toen je met je vlechtjes huppelend door het bos liep en je verwonderde over de dieren in de kinderboerderij wás je ook echt weer vier jaar.

Hoe leuk zou het zijn om ieder jaar zo’n dagje te hebben!

liefs, Mam”

 

Bekijk en lees het script hier: